Vjerska središta Baltika

Vjerska središta Baltika 1.Dan
Polazak s dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Vožnja prema mađarskoj granici i dalje kroz Mađarsku i Slovačku …….
2.Dan - Warszawa
……....do Poljske. Dolazak u Warszawu u jutarnjim satima. Glavni grad Poljske nalazi se u srcu zemlje, u središtu Mazovske nizine. U ranom 14. stoljeću Varšava je počela funkcionirati kao ekonomsko i političko središte Mazovije, a 1596. godine postaje prijestolnica - kralj Sigismud III odlučio je premjestiti ovamo svoj dvor iz Krakowa. Hodočasnički smještaj u samostanu Misionara Krvi Kristove. Nakon odmora i ručka odlazak na razgledavanje glavnog grada Poljske: Wilanow - ljetna rezidencija kralja Jana Sobjeskog, Kraljev put, Stari grad, kraljevski dvorac, katedrala sv. Ivana, crkva sv. Križa, crkva sv. Ane, Dom kulture, grob neznanog junaka. Slobodno vrijeme. Sveta misa. Večera. Noćenje.
3. Dan - Alytus - Vilnius
Sveta misa. Doručak. Odlazak prema Litvi i dolazak u Alytus u poslijepodnevnim satima. Razgled i pobožnosti u svetištu Naše Gospe od Zdravlja gdje se nalazi čudotvorna slika. Nastavak vožnje do Vilniusa - glavnog grada Litve. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
4. Dan - Vilnius
Doručak. Cjelodnevni razgled kulturnog i obrazovnog središta države na obali rijeke Neris. Dvorac nad gradom s Gedimasovom kulom - muzej, stara gradska jezgra s brojnim gotičkim građevinama iz 15. i 16. st., klasicistička katedrala s baroknom kapelom sv. Kazimira, barokna crkva sv. Petra i Pavla. Posjet svetištu Majke Božje Ostrobramske. Sveta misa. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
5.Dan - Trakai - Krišija Kalnes - Latvija: Riga
Sveta misa. Doručak. Odlazak u Trakai, koji je jedno vrijeme bio glavni grad Litve. Nakon razgleda grada, odlazak na goru Krišija Kalnes - mjesto nacionalnog hodočašća Litvanaca, na kojoj tisuće križeva stoji u spomen na žrtve deportacija u sovjetskom razdoblju. Nastavak putovanja do Rige, glavnog i najvećeg grada Latvije. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
6.Dan - Riga
Sveta misa. Doručak. Razgled Rige koja se nalazi na ušću rijeke Daugave u Baltičko more, u južnom dijelu Riškog zaljeva. Riga je najveći grad u Baltičkim zemljama i služi kao glavni kulturni, obrazovni, politički, financijski, komercijalni i industrijski centar Baltika. Stari dio Rige nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine, jer ima najveći broj građevina u stilu secesije (jugendstila) u Europi. Razgledat ćemo katedralu s najvećim orguljama u Europi, gotičku crkvu sv. Petra, dvorac Njemačkog viteškog reda...Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
7.Dan - Estonija: Tartu - Tallinn
Sveta misa. Doručak. Odlazak prema Estoniji i dolazak u grad Tartu. Razgled starog trgovačkog i sveučilišnog grada na rijeci Emajögi: ruševine crkve Njemačkog viteškog reda, crkva sv. Ivana...Nastavak putovanja do glavnog grada Tallina. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
8.Dan - Tallinn
Sveta misa. Doručak. Razgled glavnog grada Estonije Tallinna: Donji grad sa slikovitim starim ulicama i kućama bogatih trgovaca, katedrala sv. Nikole iz 15. st.  - sada koncertna dvorana i muzej, gotička vijećnica, dvorac Toompe - sada sjedište estonskog parlamenta, pravoslavna crkva Aleksandra Nevskog...Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
9.Dan - Estonija - Latvija - Litva: Kaunas
Sveta misa. Doručak. Odlazak preko za Litvu u Kaunas, glavni grad Litve 1920.-1940.g., središte litavske katoličke crkve. Kratak razgled grada. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
10.Dan - Czestochowa
Sveta misa. Doručak. Odlazak prema poljskoj granici i vožnja do Czestochowe, grada u južnoj Poljskoj koji je najpoznatiji po svetištu Jasna Gora sa slikom Gospe Częstochowske. To je najpoznatije i najposjećenije svetište u Poljskoj. Nalazi se na brdu unutar grada. Predmet štovanja je crna slika Marije koja se nalazi u crkvi Rođenja Marijina unutar pavlinskog samostana koja je 1906. proglašena bazilikom. Crkva je građena u 15. st., a u 17. i 18. st. je uređena u baroknom stilu. Glavni oltar Uznesenja Marijina je 1728. napravio Jakob Anton Buzzini. Smještaj. Večera. Noćenje.
11. Dan - povratak
Sveta misa. Doručak. Razgled svetišta Jasna Gora. Odlazak prema Hrvatskoj. Dolazak u noćnim satima.

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- 9 polupansiona
- usluge turističkog pratitelja i duhovnog voditelja tijekom cijelog putovanja
- osiguranje od odgovornosti
- troškove organizacije i rezervacije putovanja 

Cijena ne uključuje

- sve eventualne ulaznice koje nisu navedene u gornjem popisu

Doplata

- 1/1 soba

Uvjeti plaćanja

OPĆI UVJETI PUTOVANJA su sastavni dio ovog programa i možete ih dobiti u našoj agenciji.
Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju promjene broja putnika. Sve cijene su navedene u kunama. Preračunate su prema važećem tečaju na dan 01.09.2009. Ukoliko bi u međuvremenu došlo do većeg odstupanja tečaja ili promjene cijene od strane organizatora smještaja i drugih usluga, APP TURIZAM sukladno 900. članu Zakona o obveznim odnosima pridržava pravo promjene cijene. U tom slučaju doći će do preračuna prema novom tečaju samo neuplaćenog dijela aranžmana.

Osiguranje

Osigurana je jamčevina za turistički paket aranžman.
Preporučujemo doplatu za paket putnog osiguranja: dragovoljno zdravstveno osiguranje u inozemstvu, osiguranje prtljage, osiguranje od otkaza i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja.

Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00