Vjerska središta Balkana

Vjerska središta Balkana

1.Dan 
Polazak s dogovorenog mjesta večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju ...
2.Dan – Skopje - Ohrid
...do Makedonije. Dolazak u Skopje, grad na obali Vardara. Razgled najvažnijeg privrednog, kulturnog, gospodarskog i obrazovnog središta Makedonije. Brojne su građevine koje vrijedi vidjeti:
Bizantska crkva Svetog Pantelejmona u Nerezima koja je podignuta u 12. stoljeću poznata je po svojim freskama, Crkva Svetog Spasa koja je djelomično građena pod zemljom zbog turskog zakona po kojem crkve nisu smjele nadvisivati džamije, Kameni most preko Vardara sagrađen u 15. stoljeću…. Sveta misa. U zgradi Muzeja grada Skopja nalazi se sat koji se zaustavio u pet sati i sedamnaest minuta točno u vrijeme potresa koji je pogodio Skopje 1963. godine. Podno tvrđave Kale nalazi se stari orijentalni dio grada - pazar, čaršija i džamije. Slobodno vrijeme za vlastite potrebe te nastavak putovanja do Ohrida, starog grada na sjeveroistočnoj obali Ohridskog jezera. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
3.Dan - Ohrid
Doručak. Sveta misa. Razgled drevnog makedonskog vjerskog i kulturnog središta. Ohrid je dio UNESCO-ove svjetske baštine s brojnim srednjovjekovnim crkvama i drugim građevinama. Smješten na antičkom jezeru i okružen planinama, Ohrid je jedinstveno mjesto za odmor. Povjesničar umjetnosti sir Herbert Reed nazvao je Ohrid "mostom europske umjetnosti" između bizanta i renesanse. Slobodno vrijeme za vlastite potrebe. Večera. Noćenje.
4.Dan – Tirana
Doručak. Sveta misa. Odlazak prema makedonsko-albanskoj granici. Albanija je smještena u jugoistočnoj Europi, na dodiru Dinarskog i Šarsko-pindskog gorja te Jadranskog i Jonskog primorja, uz Otrantska vrata. Nastavak putovanja do albanske prijestolnice - Tirane. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
5.Dan - Tirana
Doručak. Sveta misa. Razgled Tirane: prostrani Skenderbegov trg s Ethembegovom džamijom (1794.-1821.) te Nacionalnim i Arheološkim muzejom. Slobodno vrijeme za vlastite potrebe. Večera. Noćenje.
6.Dan - Podgorica - Kotor
Doručak. Odlazak iz Tirane, kroz živopisna i slikovita područja Albanije prema albansko-crnogorskoj granici. Dolazak u Podgoricu - glavni grad Crne Gore koji se nalazi u Zetsko - bjelopavlićkoj ravnici, na prostoru oko pet rijeka - Morače, Ribnice, Zete, Cijevne i Sitnice. Podgorica je razrušena u 2. Svjetskom ratu pa je sačuvano malo spomenika prošlosti, npr. Sahat kula iz 18. st., dvije od nekadašnjih 6 džamija, kao i uske ulice oko njih, koje sačinjavaju Staru Varoš. Nastavak putovanja prema Kotoru. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
7.Dan - Kotor
Doručak. Razgled starog dijela Kotora s katedralom. Sveta Misa. Upoznavanje s miljenicima Boke: Ozana Kotorska, bl. Gracija iz Mula, sv. Leopold Bogdan Mandić. Nastavak putovanja do svetišta Gospe od Škrpjela, koje se nalazi na umjetnom otočiću u kotorskom zaljevu. To je najveće svetište Majke Božje u Crnoj Gori. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u ranim jutarnjim satima.

Cijena uključuje

- prijevoz visokoturističkim autobusom
- 2 polupansiona u Ohridu, 2 u Tirani, 1 u Kotoru
- usluge turističkog pratitelja i duhovnog voditelja tijekom cijelog putovanja
- razglede prema programu
- osiguranje od odgovornosti
- troškove organizacije i rezervacije putovanja

Cijena ne uključuje

- sve eventualne ulaznice koje nisu navedene u gornjem popisu

Doplata

- 1/1 soba


Uvjeti plaćanja

OPĆI UVJETI PUTOVANJA su sastavni dio ovog programa i možete ih dobiti u našoj agenciji. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju promjene broja putnika. Sve cijene su navedene u kunama. Preračunate su prema važećem tečaju na dan 01.09.2009. Ukoliko bi u međuvremenu došlo do većeg odstupanja tečaja ili promjene cijene od strane organizatora smještaja i drugih usluga, APP TURIZAM sukladno 900. članu Zakona o obveznim odnosima pridržava pravo promjene cijene. U tom slučaju doći će do preračuna prema novom tečaju samo neuplaćenog dijela aranžmana.


Osiguranje

Osigurana je jamčevina za turistički paket aranžman. Preporučujemo doplatu za paket putnog osiguranja: dragovoljno zdravstveno osiguranje u inozemstvu, osiguranje prtljage, osiguranje od otkaza i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja.
Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00