Turska - putovima svetog Pavla

Turska - putovima svetog Pavla

1. DAN  - Istanbul
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb. Let do Istanbula. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
2. DAN  - Istanbul
Doručak. Razgled Istanbula, grada bogate povijesti i kulturne baštine: Trg Taksim – središnji trg u europskom dijelu Istanbula oko kojeg se nalaze brojni restorani trgovine i barovi; spomenik Republici – četvrt Galata s istoimenom kulom iz 1348. godine. Ova četvrt dijeli povijesni poluotok od starog Konstantinopolisa; Kadaköy – luka na azijskoj strani Istanbula; Sultanahmet – trga na kojem se nalazi poznata Aja Sofija iz 6. stoljeća, nekoć bazilika, a s vremenom je pretvorena u džamiju s predivnim freskama – smatra se arhitektonskim čudom i nominirana je za jedno od sedam svjetskih čuda; Plava džamija – sa šest minareta i ukrasima od plavog porculana; Hipodrom koji je nekad služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom. Slijedi posjet jedinstvenom sultanskom kompleksu palača Topkapi u kojima su stolovali otomanski sultani. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
3.DAN  - Iznik/Nicea - Ankara
Doručak. Odlazak za Iznik/Niceu, grad gdje su održani 1. I 7. Crkveni koncil. Nakon razgleda, nastavak putovanja prema Ankari. Razgled starog dijela glavnog grada sa zbijenim trošnim kućicama i Mauzolejom Mustafe  Kemala Ataturka. Razgled ostataka utvrde s lijepim pogledom na grad. Na kraju, obilazak jednog od najbogatijih arheoloških muzeja na svijetu – Muzeja anatolskih civilizacija. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
4.DAN - Kapadokija
Doručak. Cjelodnevni obilazak Kapadokije, impresivnog područja kojega još nazivaju i „mjesečeva zemlja“, a nastala je nakon snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije tri milijuna godina. Obilazak Goreme – grada koji je nastao u stijeni u vrijeme ranog kršćanstva kad je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi obilazak Urgupa i tvrđave Uchisar sa sedrenim vrhovima u obliku piramide.
Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
5.DAN – Tarz - Konya
Doručak. Putovanje do Tarza, rodnog mjesta svetog Pavla. Posjet crkvi svetog Pavla i muzeju.
Nastavak putovanja do Konye slikovitog orijentalnog grada u jugozapadnom dijelu Anatolske visoravni, mjesta seldžučkog kraljevstva. Večera i noćenje.
6.DAN - Konya
Doručak. Razgled Konye tj. nekadašnje Listre, koju je sveti Pavao nekoliko puta posjećivao na svojim misijskim putovanjima. Posjet crkvi svetog Pavla... Nastavak putovanja za Antalyu. Večera i noćenje.
7.DAN  - Pamukkale – Kusadasi
Doručak. Odlazak za Pamukkale - grad pamuka. Ovdje se radi o prirodnom fenomenu koji j nastao na platou boje bijelog pamuka erozijom naslaga vode bogate oksidom i kalcijem rijeke koja izvire na južnim padinama Caldaga. Razgled ljekovitih termalnih izvora na kojima su se zbog izlučivanja kvarcnoga taloga formirale terasasto raspoređene barijere i uz njih ruševine rimskog lječilišta Hierapolisa, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak puta do Kusadasija. Večera i noćenje u hotelu.
8.DAN  - Efez - Izmir
Doručak. Odlazak prema "Marijinoj kući" u kojoj je živjela Blažena Djevica Marija. Sveta Misa, razgled kuće i slobodno za vlastite potrebe. Odlazak u Efez - koji je u antičko doba bio dominantan grad u kulturi, arhitekturi, politici i trgovini u ovom dijelu svijeta. U njemu je sveti Pavao živio 2 godine i napisao 4 poslanice. Razgled iskopina antičkog grada: Celziusova knjižnica, Hadrianov hram, trg Agora na kojem je sv. Pavao propovijedao Evanđelje, grčko-rimski amfiteatar... Posjet Bazilici svetog Ivana. Odlazak u Izmir/Smirnu u kojem su nekad živjeli mnogi kršćani i židovi. Posjet crkvi svetog Polikarpa, prvog izmirskog biskupa i crkvi Naše Gospe. Nastavak putovanja. Večera. Noćenje.
9.DAN
Doručak. Odlazak zrakoplovom do Istanbula i dalje u Zagreb.

Cijena uključuje

- povratnu zrakoplovnu kartu
- pristojbe u zračnim lukama
- transfere turističkim autobusom u Turskoj
- 8 polupansiona u hotelima
- usluge turističkog pratitelja i duhovnog voditelja tijekom cijelog putovanja
- razglede prema programu
- osiguranje od odgovornosti
- troškove organizacije i rezervacije putovanja

Cijena ne uključuje

- sve eventualne ulaznice koje nisu navedene u gornjem popisu

Doplata

- 1/1 soba

Uvjeti plaćanja

OPĆI UVJETI PUTOVANJA su sastavni dio ovog programa i možete ih dobiti u našoj agenciji. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju promjene broja putnika. Sve cijene su navedene u kunama. Preračunate su prema važećem tečaju na dan 01.09.2009. Ukoliko bi u međuvremenu došlo do većeg odstupanja tečaja ili promjene cijene od strane organizatora smještaja i drugih usluga, APP TURIZAM sukladno 900. članu Zakona o obveznim odnosima pridržava pravo promjene cijene. U tom slučaju doći će do preračuna prema novom tečaju samo neuplaćenog dijela aranžmana.


Osiguranje

Osigurana je jamčevina za turistički paket aranžman. Preporučujemo doplatu za paket putnog osiguranja: dragovoljno zdravstveno osiguranje u inozemstvu, osiguranje prtljage, osiguranje od otkaza i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja.Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00