Litva - Poljska

Litva - Poljska 1. Dan
Polazak s dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim satima. Vožnja prema mađarskoj granici i dalje kroz Mađarsku i Slovačku …….
2. Dan - Warszawa
……....do Poljske. Dolazak u Warszawu u jutarnjim satima. Glavni grad Poljske nalazi se u srcu zemlje, u središtu Mazovske nizine. U ranom 14. stoljeću Varšava je počela funkcionirati kao ekonomsko i političko središte Mazovije, a 1596. godine postaje prijestolnica - kralj Sigismud III odlučio je premjestiti ovamo svoj dvor iz Krakowa. Hodočasnički smještaj u samostanu Misionara Krvi Kristove. Nakon odmora i ručka odlazak na razgledavanje glavnog grada Poljske: Wilanow - ljetna rezidencija kralja Jana Sobjeskog, Kraljev put, Stari grad, kraljevski dvorac, katedrala sv. Ivana, crkva sv. Križa, crkva sv. Ane, Dom kulture, grob neznanog junaka. Slobodno vrijeme. Sveta misa. Večera. Noćenje.
3. Dan - Alytus - Vilnius
Sveta misa. Doručak. Odlazak prema Litvi i dolazak u Alytus u poslijepodnevnim satima. Razgled i pobožnosti u svetištu Naše Gospe od Zdravlja gdje se nalazi čudotvorna slika. Nastavak vožnje do Vilniusa - glavnog grada Litve. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
4. Dan - Vilnius
Doručak. Cjelodnevni razgled kulturnog i obrazovnog središta države na obali rijeke Neris. Dvorac nad gradom s Gedimasovom kulom - muzej, stara gradska jezgra s brojnim gotičkim građevinama iz 15. i 16. st., klasicistička katedrala s baroknom kapelom sv. Kazimira, barokna crkva sv. Petra i Pavla. Posjet svetištu Majke Božje Ostrobramske. Sveta misa. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
5. Dan - Trakai - Vilnius
Sveta misa. Doručak. Odlazak u Trakai, staru litvansku prijestolnicu; dvorac od cigle usred jezera, sagrađen u 13. st. Nakon razgledavanja povratak u Vilnius. Nastavak razgleda glavnog grada Litve koji ima zanimljiv kulturni projekt: umjetničku republiku Užupis. Umjetnici su dio grada proglasili posebnom umjetničkom "državom" u kojoj se održavaju razni kulturni projekti. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
6. Dan - Kaunas - Czestochowa
Sveta misa. Doručak. Odlazak u Kaunas - glavni grad Litve od 1920. - 1940. godine. Nakon razgleda, nastavak putovanja do Czestochowe, grada u južnoj Poljskoj koji je najpoznatiji po svetištu Jasna Gora sa slikom Gospe Częstochowske. To je najpoznatije i najposjećenije svetište u Poljskoj.
Nalazi se na brdu unutar grada. Predmet štovanja je crna slika Marije koja se nalazi u crkvi Rođenja Marijina unutar pavlinskog samostana koja je 1906. proglašena bazilikom. Crkva je građena u 15. st., a u 17. i 18. st. je uređena u baroknom stilu. Glavni oltar Uznesenja Marijina je 1728. napravio Jakob Anton Buzzini. Smještaj. Večera. Noćenje.
7. Dan - Czestochowa
Sveta misa. Doručak. Razgled svetišta Jasna Gora. Odlazak prema Hrvatskoj. Dolazak u noćnim satima.

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- 5 polupansiona
- usluge turističkog pratitelja i duhovnog voditelja tijekom cijelog putovanja
- osiguranje od odgovornosti
- troškove organizacije i rezervacije putovanja 
  

Cijena ne uključuje

- sve eventualne ulaznice koje nisu navedene u gornjem popisu

Doplata

- 1/1 soba

Uvjeti plaćanja

OPĆI UVJETI PUTOVANJA su sastavni dio ovog programa i možete ih dobiti u našoj agenciji.
Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju promjene broja putnika. Sve cijene su navedene u kunama. Preračunate su prema važećem tečaju na dan 01.09.2009. Ukoliko bi u međuvremenu došlo do većeg odstupanja tečaja ili promjene cijene od strane organizatora smještaja i drugih usluga, APP TURIZAM sukladno 900. članu Zakona o obveznim odnosima pridržava pravo promjene cijene. U tom slučaju doći će do preračuna prema novom tečaju samo neuplaćenog dijela aranžmana.Osiguranje

Osigurana je jamčevina za turistički paket aranžman.
Preporučujemo doplatu za paket putnog osiguranja: dragovoljno zdravstveno osiguranje u inozemstvu, osiguranje prtljage, osiguranje od otkaza i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja.
Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00