Grčka - putovima svetog Pavla

Grčka - putovima svetog Pavla 1.DAN
Polazak autobusa s dogovorenog mjesta u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju ...
2.DAN – Skopje - Solun
...do Makedonije. Dolazak u Skopje, grad na obali Vardara. Razgled najvažnijeg privrednog, kulturnog, gospodarskog i obrazovnog središta Makedonije. Brojne su građevine koje vrijedi vidjeti: Bizantska crkva Svetog Pantelejmona u Nerezima koja je podignuta u 12. stoljeću poznata je po svojim freskama, Crkva Svetog Spasa koja je djelomično građena pod zemljom zbog turskog zakona po kojem crkve nisu smjele nadvisivati džamije, Kameni most preko Vardara sagrađen u 15. stoljeću. Sveta misa. U zgradi Muzeja grada Skopja nalazi se sat koji se zaustavio u pet sati i sedamnaest minuta točno u vrijeme potresa koji je pogodio Skopje 1963. godine. Podno tvrđave Kale nalazi se stari orijentalni dio grada - pazar, čaršija i džamije. Slobodno vrijeme za vlastite potrebe te nastavak putovanja do Grčke. U podnevnim satima dolazak u Solun, luku i gospodarskog središta sjeverne Grčke u kojem je djelovao sveti Pavao. Razgled grada: Agora; Rotonda; Galerijev slavoluk; Bijeli toranj; Crkva svetog Dimitrija; Crkva svete Sofije,…. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
3.DAN – Solun - Kavala – Filipi - Atos
Doručak. Nakon kraćeg obilaska Kavale, mjesta gdje je i sveti Pavao nakratko pristao, krećemo prema Filipima gdje je sveti Pavao utemeljio prvu crkvu u Europi. Razgled ostataka rimskog foruma i kazališta, zatvora u kojem je bio zatočen sveti Pavao i mjesta na kojem je krstio Lidiju. Nastavak putovanja za Atos gdje se nalazi autonomna redovnička republika sa 20 manastira i oko 1500 redovnika koja je od kraja 8. stoljeća značajno pravoslavno vjersko i kulturno središte. Dio UNESCO-ove svjetske baštine. Nakon razgleda povratak u Solun. Večera. Noćenje.
4.DAN – Veria - Atena
Doručak. Polazak prema Ateni uz kraće zadržavanje u Veriji (nekadašnjoj Bereji) gdje je sveti Pavao propovijedao i proveo neko vrijeme sa svojim pomoćnicima Silom i Timotejom. Dolazak u Atenu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
5.DAN - Atena
Doručak. Razgled brojnih građevina iz klasičnog razdoblja koje su dio UNESCO-ve svjetske baštine: Akropola: Propileji, Partenon, Erehteion, hram Atene Nike; posjet izabranim mjestima na kojima je boravio sveti Pavao – mjesto njegova susreta s poganima u Ateni; Dionizijevo kazalište; Hefesov hram; Areopag gdje je sveti Pavao održao svoj poznati „govor Atenjanima“, Sintagma,….. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
6.DAN – Peloponez – Korint - Patras
Doručak. Putovanje autobusom po Peloponezu uz obilazak Mikene, Epidaurusa te odlazak do  Korinta – mjesta Pavlovog drugog misijskog putovanja. Nastavak vožnje do luke Patras. Kratki razgled. Večera. Noćenje.
7.DAN – Delfe - Kalambaka
Doručak. Odlazak u Delfe i razgled proročišta, a zatim nastavak putovanja prema Kalambaki, srednjovjekovnom sjedištu biskupa. Kratki razgled. Večera. Noćenje.
8.DAN – Meteori - Skopje
Doručak. Obilazak Meteora, skupine vrlo zanimljivih srednjovjekovnih manastira na liticama stijena. Putovanje prema Makedoniji do Skopja. Dolazak u večernjim satima. Večera. Noćenje.
9.DAN – Letnica - Janjevo
Doručak. Odlazak u staro Gospino svetište u Letnici. Sveta misa. Slobodno vrijeme. Kratki razgled Janjeva i nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u večernjim satima.

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- 7 polupansiona
- usluge turističkog pratitelja i duhovnog voditelja tijekom cijelog putovanja
- osiguranje od odgovornosti
- troškove organizacije i rezervacije putovanja  

Cijena ne uključuje

- sve eventualne ulaznice koje nisu navedene u gornjem popisu

Doplata

- 1/1 soba

Uvjeti plaćanja

OPĆI UVJETI PUTOVANJA su sastavni dio ovog programa i možete ih dobiti u našoj agenciji.Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju promjene broja putnika. Sve cijene su navedene u kunama. Preračunate su prema važećem tečaju na dan 01.09.2009. Ukoliko bi u međuvremenu došlo do većeg odstupanja tečaja ili promjene cijene od strane organizatora smještaja i drugih usluga, APP TURIZAM sukladno 900. članu Zakona o obveznim odnosima pridržava pravo promjene cijene. U tom slučaju doći će do preračuna prema novom tečaju samo neuplaćenog dijela aranžmana.

Osiguranje

Osigurana je jamčevina za turistički paket aranžman.Preporučujemo doplatu za paket putnog osiguranja: dragovoljno zdravstveno osiguranje u inozemstvu, osiguranje prtljage, osiguranje od otkaza i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja.Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00