Chestochowa

Chestochowa 1.Dan  - Budimpešta – Wadowice – Auschwitz - Czestochowa
Polazak s dogovorenog mjesta poslije ponoći. Vožnja turističkim autobusom prema mađarskoj granici i dalje do  Budimpešte. Kraći razgled glavnog grada: Parlament, Citadela, Ribarska kuća,… Nastavak putovanja kroz Mađarsku i Slovačku do Poljske. Zaustavljanje u gradiću Wadowice - rodnom mjestu Pape Ivana Pavla II. Razgled bazilike Naše Gospe i rodne kuće Karola Wojtyle. Sveta Misa.
Nastavak putovanja do Auschwitza -  strašnog nacističkog logora smrti. Nakon razgleda i projekcije filma nastavak putovanja prema Czestochowi. Smještaj. Večera. Noćenje.
2.Dan - Czestochowa
Nakon doručka razgled Czestochowe, grada u južnoj Poljskoj koji je najpoznatiji po svetištu Jasna Gora sa slikom Gospe Częstochowske. To je najpoznatije i najposjećenije svetište u Poljskoj.
Nalazi se na brdu unutar grada. Predmet štovanja je crna slika Marije koja se nalazi u crkvi Rođenja Marijina unutar Pavlinskog samostana koja je 1906. proglašena bazilikom. Crkva je građena u 15. st., a u 17. i 18. st. je uređena u baroknom stilu. Glavni oltar Uznesenja Marijina je 1728. napravio Jakob Anton Buzzini. Sveta misa. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
3.Dan  - Warszawa
Doručak. Nakon doručka odlazak prema Warszawi koja je od 1596. glavni grad Poljske. Cjelodnevni razgled: Wilanow - ljetna rezidencija kralja Jana Sobjeskog, Kraljev put, Stari grad, Kraljevski dvorac, Katedrala sv. Ivana, crkva sv. Križa, crkva sv. Ane, Dom kulture, grob neznanog junaka... Sveta Misa. Povratak u Czestochowu u večernjim satima. Večera. Noćenje.
4.Dan  - Krakow
Doručak. Sveta Misa i oproštaj sa svetištem. Odlazak u Krakow. Razgled stare jezgre grada – šetnja  Glavnim trgom - najvećim srednjovjekovnim trgom u Europi na kojemu su: toranj vijećnice, Sukiennice i Marijanska bazilika - poznata po najvećem gotičkom oltaru, radu majstora Vita Stvoisa iz Njemačke. Nastavak šetnje kroz sveučilišnu četvrt gdje je Collegium Maius - najstariji dio Jagiellońskog sveučilišta iz XIV. st.Nastavak do vavelskog brijega s kraljevskom palačom i katedralom – mjestom krunjenja poljskih kraljeva. Slobodno vrijeme.
Vožnja do Wieliczke. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
5.Dan - Wieliczka
Sveta Misa. Do ručak. Razgledavanje rudnika soli u kojem su rudari u sol uklesali brojne kapelice s oltarima, kipovima i drugim uresima. Nakon razgledavanja odlazak do svetišta Milosrdnog Isusa gdje je živjela i umrla sv. Faustina Kowalska koja je primila objavu o Božanskom milosrđu. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u Hrvatsku u noćnim satima.

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- 4 polupansiona
- usluge turističkog pratitelja i duhovnog voditelja tijekom cijelog putovanja
- osiguranje od odgovornosti
- troškove organizacije i rezervacije putovanja

Cijena ne uključuje

- sve eventualne ulaznice koje nisu navedene u gornjem popisu

Doplata

- 1/1 soba

Uvjeti plaćanja

OPĆI UVJETI PUTOVANJA su sastavni dio ovog programa i možete ih dobiti u našoj agenciji.
Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju promjene broja putnika. Sve cijene su navedene u kunama. Preračunate su prema važećem tečaju na dan 01.09.2009. Ukoliko bi u međuvremenu došlo do većeg odstupanja tečaja ili promjene cijene od strane organizatora smještaja i drugih usluga, APP TURIZAM sukladno 900. članu Zakona o obveznim odnosima pridržava pravo promjene cijene. U tom slučaju doći će do preračuna prema novom tečaju samo neuplaćenog dijela aranžmana.


Osiguranje

Osigurana je jamčevina za turistički paket aranžman.
Preporučujemo doplatu za paket putnog osiguranja: dragovoljno zdravstveno osiguranje u inozemstvu, osiguranje prtljage, osiguranje od otkaza i osiguranje od posljedica nesretnog slučaja.

Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00