Muzeji Hrvatskog Zagorja

Muzeji Hrvatskog Zagorja

MUZEJ SELJAČKIH BUNA – GALERIJA ANTUNA AUGUSTINČIĆA –
STARO SELO KUMROVEC - VELIKI TABOR

Polazak ispred Vaše škole u jutarnjim satima. Vožnja udobnim turističkim autobusom preko Zagreba prema Hrvatskom zagorju gdje ćemo posjetiti jedinstven muzej u Hrvatskoj ustrojen od Muzeja seljačkih buna, Dvora Velikog Tabora, Muzeja «Staro selo» Kumrovec i Galerije Antuna Augustinčića. Posebnosti svakog od Muzeja Hrvatskog zagorja objedinjuju kulturnu umjetničku i povijesnu baštinu Hrvatskog Zagorja te na taj način obogaćuju kulturni život ove regije i cijele Hrvatske.
Posjet prvom u nizu Muzeja – Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici, te odlazak do prastarog stabla «Gupčeve lipe», za koje usmena predaja govori da je bilo mjesto na kojem su Gubec i njegovi kapetani vijećali o planovima za veliku bunu. To je stablo danas zaštićeni memorijalni Spomenik prirode.
Odlazak u naselje Klanjec u kojem ćemo posjetiti Galeriju Antuna Augustinčića proslavljenog hrvatskog kipara. U Galeriji su izložena najznačajnija djela iz njegova bogata opusa.
Slijedi posjet «Starom selu» u Kumrovcu, jedinom etno muzeju u Hrvatskom Zagorju koji nas svojim izgledom, sadržajem i prezentiranim seoskim životom vraća u vrijeme 19. i  20. stoljeća. 
Put nas dalje vodi u zasigurno najljepši dvorac u Hrvatskoj  VELIKI TABOR, čija je unutrašnjost obogaćena galerijama ukrašenim okruglim stropom. Veliki bunar posebno je zanimljiv kako izgledom tako i dubinom od 31 m. Prije posjeta dvorcu preporučujemo  ručak u taborgradskoj klijeti Grešna Gorica koja je smještena na istoimenom brijegu nasuprot Velikog Tabora. Povratak kućama u kasnim večernjim satima.

  

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- ulaznice u Muzej seljačkih buna
- ulaznice u Galeriju A. Augustinčića
- ulaznice u «Staro selo»
- (ručak)
- ulaznice u Veliki Tabor
- usluge turističkog pratitelja tijekom izleta
- 2 gratis mjesta za učitelje
- troškove organizacije i rezervacije izleta

Cijena ne uključuje

Doplata


Uvjeti plaćanja


Osiguranje


Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00