Bjelolasica

Bjelolasica

OGULIN – BJELOLASICA

Susretom ispred Vaše škole u jutarnjim satima započinje naše istraživanje goranskog dijela naše domovine. Vožnja turističkim autobusom u pravcu Karlovca prema Josipdolu. Uz kraće zadržavanje za odmor dolazak u OGULIN, grad koji se nalazi na rijeci Dobri u Gorskom kotaru podno Kleka u masivu Velike Kapele poznatog još u 17. stoljeću kao mjesto gdje se u ponoć za vrijeme, olujnih noći skupljaju vještice i vile koje dolaze iz dalekih krajeva. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Razgled kanjona kroz samo središte grada gdje svoj tok završava rijeka ponornica Dobra, ĐULIN PONOR  je dobio ime po legendi o djevojci Đuli koja se zbog nesretne ljubavi strmoglavila u ponor.
Posjet FRANKOPANSKOM KAŠTELU u kojem je smješten ZAVIČAJNI MUZEJ, osnovan 1967., smješten u prostorima Staroga grada; ima arheološku, etnografsku i planinarsko alpinističku zbirku novije povijesti te memorijalnu sobu Ivane Brlić Mažuranić.
Nastavak vožnje do OLIMPIJSKOG ŠPORTSKOG CENTRA BJELOLASICA. Razgled centra te polazak prema jezeru SABLJACI koje je nastalo kroćenjem Dobre i Mrežnice. Preporučujemo ručak u jedinstvenom ambijentu jezera. Ostatak vremena za igru i razonodu. Povratak kućama u večernjim satima.


Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- usluge turističkog vodiča u Ogulinu
- (ručak)
- usluge turističkog pratitelja tijekom izleta
- 2 gratis mjesta za učitelje
- troškove organizacije i rezervacije izleta 

Cijena ne uključuje

Doplata

- ulaznice za  Zavičajni muzej u Ogulinu

Uvjeti plaćanja

Osiguranje

Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00