Barokno kulturno naslijeđe

Barokno kulturno naslijeđe

TRAKOŠĆAN – VARAŽDIN – VARAŽDINSKE TOPLICE

Susretom ispred Vaše škole krećemo prema najromantičnijem dijelu Lijepe naše – prema Varaždinskoj županiji. Vožnja turističkim autobusom do jednog od najljepših dvoraca u Hrvatskoj – TRAKOŠĆANA – obrambene utvrde iz 14. stoljeća. Obilazak romaničke utvrde, muzeja obitelji Drašković u kojem se nalazi muzejski postav: zbirka oružja, knjižnica, saloni s očuvanim originalnim namještajem i umjetninama. U podnožju dvorca smješten je raskošni perivoj  gdje je uređena park šuma s rijetkim drvećem i umjetnim jezerom koje je nastalo sredinom 19. stoljeća koje je tijekom ljeta dovoljno toplo za kupanje, a zimi se zamrzava te je moguće klizanje. Cijelo je  to područje zaštićeno kao značajni krajolik.
Nakon razgleda dvorca, polazak put Varaždina – impresivnog grada baroka poznatog po povijesno-kulturnim građevinama, raskošnim crkvama i gradskim palačama.
Razgled grada uz stručno vođenje te obilazak srednjovjekovnih utvrda, gradske vijećnice iz 16. stoljeća, Kapucinskog i Franjevačkog samostana, varaždinskog groblja koje je zaštićeno kao hortikulturni spomenik...
Nakon kraćeg odmora odlazak u Varaždinske toplice, značajno turističko – rekreacijsko i lječilišno mjesto, gdje je organiziran ručak i kupanje. Dolazak kućama predviđen u večernjim satima.
Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- ulaznice za Dvor Trakošćan
- usluge turističkog vodiča u Varaždinu
- (ručak)
- ulaznicu za kupanje u Varaždinskim toplicama
- usluge turističkog pratitelja tijekom izleta
- 2 gratis mjesta za učitelje
- troškove organizacije i rezervacije izleta

Cijena ne uključuje


Doplata


Uvjeti plaćanja


Osiguranje


Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00