Istanbul

Istanbul

1. dan HRVATSKA – SOFIJA 
Polazak u jutarnjim satima s dogovorenog mjesta. Vožnja turističkim autobusom preko Srbije i Bugarske do Sofije, uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera, noćenje.

2. dan PLOVDIV – ISTANBUL 
Doručak. Polazak prema Plovdivu, jednom od najstarijih gradova ne samo Bugarske, već i Europe. Obilazak slikovite povijesne jezgre grada na rijeci Marici koji je u rimsko doba bio sjedište provincije Trakije. Nastavak putovanja prema Istanbulu – zlatnom gradu smještenom na dva kontinenta, na Bosporu, između Crnog i Mramornog mora, mjestu susreta velikih starih civilizacija. Dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula: PLAVA DŽAMIJA (monumentalno zdanje sa 6 prekrasnih minareta i posljednja velika kraljevska džamija) – AJA SOFIJA (najpoznatija građevina Istanbula, sagrađena u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća) – HIPODROM (nekadašnji centar političke aktivnosti iz Rimskog perioda). Slobodno vrijeme. Odlazak na najveću tržnicu u Turskoj – GRAND BAZAAR, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, suvenirima, slasticama. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Fakultativno odlazak na krstarenje Bosporom. Tijekom plovidbe možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog prolaza. Nakon plovidbe prema želji grupe odlazak na ručak. Poslijepodne slobodno za osobne programe. Preporučujemo posjet TOPKAPI PALAČI (nekadašnja palača otomanskih sultana, danas muzej u kojem se između ostalih nalazi i treća po veličini kolekcija kineskog i japanskog porculana) ili veličanstvenoj DOLMABAHCE PALAČI (glavnom administrativnom centru Otomanskog carstva i posljednjoj rezidenciji otomanskih sultana). Večera. Umjesto večere u hotelu, mogućnost odlaska na tradicionalnu večeru sa bogatim programom i trbušnim plesačicama. Noćenje.

5. dan ISTANBUL
Doručak. Nastavak razgleda: EGIPATSKI BAZAR (bazar sa začinima) – GALATA MOST (most koji spaja dvije različite kulture i civilizacije, odnosno čini simboličnu poveznicu između tradicionalnog grada Istanbula i četvrti u kojima je živjelo većinom nemuslimansko stanovništvo, te strani trgovci i diplomati) – BAZILIKA CISTERNA (poznata i pod imenom "Utonula Palača", najveća je od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koji još uvijek leže ispod Istanbula) – TRG TAKSIM (nalazi se u istoimenoj četvrti koja se smatra srcem modernog Istanbula). Večera, noćenje.

6. dan SOFIJA
Nakon doručka polazak prema Sofiji. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

7. dan SOFIJA – HRVATSKA  
Doručak. Razgled grada: KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG – NARODNO KAZALIŠTE –   BAZILIKA SV. SOFIJE – ROTONDA SV. GEORGA – GRADSKE ZIDINE IZ XII STOLJEĆA… Polazak u pravcu Hrvatske, s dolaskom u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- 2 polupansiona u hotelu u Sofiji
- 4 polupansiona u hotelu u Istanbulu
- razglede prema programu
- usluge turističkog pratitelja tijekom putovanja
- jamčevinu za turistički paket aranžman
- osiguranje od odgovornosti
- troškove organizacije putovanja


Cijena ne uključuje

- ulaznice za muzeje, kulturno – povijesne spomenike, te ostale fakultativne sadržaje


Doplata

- ulaznica za Plavu Džamiju
- ulaznica za Aja Sofiju
- ulaznica za Topkapi Palaču
- ulaznica za Dolmabahce Palaču
- krstarenje Bosporom


Uvjeti plaćanja

U ratama do polaska sukladno Ugovoru o organiziranju putovanja.

Osiguranje

OSIGURANJE JAMČEVINE
APP TURIZAM ima osiguranu jamčevinu za svaki turistički paket aranžman radi naknade štete putniku:
– plaćene cijene putovanja, ako zbog platne nemogućnosti ili stečaja turističke agencije izostanu usluge putovanja i
– troškova, koji su nastali zbog platne nemogućnosti ili stečaja putničke agencije za povratak putnika u mjesto polaska.

OSIGURANJE OD ODGOVORNOSTI
APP TURIZAM ima s osiguravateljem sklopljen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.

PAKET PUTNOG OSIGURANJA
APP TURIZAM svojim putnicima preporučuje doplatu za Paket putnog osiguranja koji se sastoji od dragovoljnog zdravstvenog osiguranja tijekom boravka putnika u inozemstvu, osiguranja prtljage, osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i osiguranja od otkaza putovanja.


Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00