Grčka - kopnom i morem

Grčka - kopnom i morem

 

 

 

 

 

1. dan  HRVATSKA – ITALIJA
Polazak ispred Vaše škole u ranim jutarnjim satima. Vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju do Venecije. Ukrcaj na komforni brod – trajekt  te smještaj u četverokrevetne kabine. Tijekom plovidbe možete koristiti različite brodske sadržaje (trgovine, restorani, barovi). Noćenje.

2. dan  IGOUMENITSA – KALAMBAKA
Uživajući u plovidbi Sredozemljem i uz mogućnost korištenja svih pogodnosti koje nudi brod stižemo u Igoumenitsu. Nastavak putovanja autobusom u smjeru Kalambake. Planirani dolazak u hotel u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan  METEORA – DELFI – ATENA
Doručak. Vožnja kroz središnju Grčku do Meteora. Na strmim okomitim stjenama bizantski su monasi prije otprilike 600 godina izgradili manastirske zajednice METEORE u fascinantnoj, gotovo mjesečevoj atmosferi. Posjet jednom od samostana. Odlazak za DELFE – najpoznatije antičko svetište i proročište koje je smješteno na obroncima planine Parnas. Posjet APOLONOVU HRAMU, te starom i dobro očuvanom kazalištu u kojem su pobjednici bili nagrađivani lovorovim vijencem. Nastavak putovanja do stadiona gdje su se održavala atletska natjecanja. U poslijepodnevnim satima polazak prema Ateni. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan  ATENA
Nakon doručka odlazak autobusom u obilazak grada: OMONIA – SINTAGMA – PARLAMENT – ANTIČKI STADION – HADRIJANOV SLAVOLUK zatim razgled AKROPOLE i četvrti MONASTIRAKI. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan  ATENA – PIREJ – SOUNION
Doručak. Nastavak razgleda Atene. Odlazak u ARHEOLOŠKI MUZEJ. Izlet autobusom u Pirej, ribarska luka sa brojnim restoranima. Odlazak do RTA SOUNION. Vožnja atenskom rivijerom s razgledom POSEIDONOVOG HRAMA. Zaustavljanje u Glifadi, kupališnom i trgovačkom centru atenske rivijere. Povratak u hotel na večeru i noćenje. Fakultativno odlazak na večeru u Plaku, uz program grčke glazbe i plesova.

6. dan  KORINT – MIKENA – EPIDAURUS
Nakon doručka odlazak autobusom na razgled najatraktivnijih kulturno-povijesnih znamenitosti poluotoka Peloponeza. Vožnja do Korintskog kanala. Nakon kraćeg razgleda odlazak prema Mikeni. Razgled arheološkog lokaliteta: LAVLJA VRATA – ATREJEVA RIZNICA. Moguće je organizirati ručak u restoranu u okolici Mikene. Nastavak vožnje do Naupliona, prvog glavnog grada Grčke. Dolazak u Epidaurus. Razgled muzeja i čuvenog antičkog kazališta. Nastavak vožnje do Patrasa. Ukrcaj na komforni brod – trajekt  i smještaj u kabine. Noćenje na brodu.

7. dan  PLOVIDBA BRODOM
Cjelodnevna plovidba uz korištenje svih pogodnosti. Fakultativno ručak i večera na brodu. Noćenje.

8. dan  ITALIJA – HRVATSKA
Dolazak u Veneciju u jutarnjim satima. Slobodno prijepodne. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak kućama predviđen u poslijepodnevnim satima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cijena uključuje

- prijevoz turističkim autobusom
- prijevoz brodom na relaciji Venecija - Igoumentisa i Patras - Venecija sa smještajem u četverokrevetnim kabinama
- 1 polupansion u hotelu u Kalambaki
- 3 polupansiona u hotelu u Ateni
- ulaznice za muzeje i arheološke lokalitete navedene u programu
- razglede prema programu
- usluge turističkog pratitelja tijekom putovanja
- jamčevinu za turistički paket aranžman
- osiguranje od odgovornosti
- troškove organizacije putovanja


 

Cijena ne uključuje

- ulaznice za muzeje, kulturno - povijesne spomenike, te ostale fakultativne sadržaje

Doplata

- večera ili ručak tijekom plovidbe
- večera uz folklorni program na Plaki
- ulaznica za jedan od samostana u kompleksu Meteora

 

Uvjeti plaćanja

U ratama do polaska sukladno Ugovoru o organiziranju putovanja.

Osiguranje

OSIGURANJE JAMČEVINE
APP TURIZAM ima osiguranu jamčevinu za svaki turistički paket aranžman radi naknade štete putniku:
– plaćene cijene putovanja, ako zbog platne nemogućnosti ili stečaja turističke agencije izostanu usluge putovanja i
– troškova, koji su nastali zbog platne nemogućnosti ili stečaja putničke agencije za povratak putnika u mjesto polaska.

OSIGURANJE OD ODGOVORNOSTI
APP TURIZAM ima s osiguravateljem sklopljen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.

PAKET PUTNOG OSIGURANJA
APP TURIZAM svojim putnicima preporučuje doplatu za Paket putnog osiguranja koji se sastoji od dragovoljnog zdravstvenog osiguranja tijekom boravka putnika u inozemstvu, osiguranja prtljage, osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i osiguranja od otkaza putovanja.

Odaberite jezik:

Preporučujemo:

05.-14.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA LES ORRES - garantiran polazak iz Osijeka
06.-13.01.2018. SKIJANJE: FRANCUSKA VAL THORENS - garantiran polazak iz Rijeke

Kontakti putničkih agencija

POSLOVNICA POŽEGA
tel:  034 274 345
fax: 034 273 201
e - mail: turist@app.hr
             prijevozi@app.hr
pon/pet 07,30-15,30
sub 08,00-12,00